Cum alegi cel mai bun calculator sau laptop pentru jocuri

Unele persoane iubesc jocurile virtuale inca de la varste fragede, in general baietii si barbatii, insa nu este o regula generala. Cu cat inainteaza in varsta, pasiunea aceasta devine din ce in ce mai intensa si cerintele sunt tot mai mari, cu fiecare joc nou aparut.

De aceea este importanta alegerea unui laptop sau a unui computer pentru gaming foarte performant care permite utilizatorilor sa se bucure de toate avantajele acestuia.

Cele mai importante criterii de alegere a unui computer pentru gaming

 • Computerul sau laptopul pentru jocuri trebuie sa aiba un ecran suficient de mare pentru a oferi si un spatiu mai generos si detalii mai bine conturate, de 15 sau chiar 17 inchi.
 • Procesorul trebuie sa se incadreze in categoria Intel Core cu 4 nuclee, sau quad core, care poate sa ofere suficienta putere pentru a rula jocurile.
 • Placa video este un criteriu de alegere foarte important, recomandarea specialistilor fiind gadgeturile cu placa video NVIDIA, cu memorie video dedicata de minim 4 GB. Aici trebuie luat in calcul clasa si capacitatea RAM.
 • Disk-ul laptopului pentru gaming poate fi SSD sau HDD, cu o capacitate de stocare de minim 1 TB in cazul unui HDD.
 • Interfata si multimedia includ porturile de conexiune, placa de retea, iesirile audio, iesirile pentru internet si alte conexiuni, microfonul si difuzoarele stereo.
 • Nu in ultimul rand, in decizia achizitionarii unui laptop pentru gaming cantareste foarte mult si autonomia bateriei, capacitatea de racire, posibilitatea de upgrade, tipul tastaturii sau zgonotul produs de dispozitiv si bugetul in care utilizatorul trebuie sa se incadreze.

2 comentarii


 1. De curand am achizitionat un Asus Rogue, un laptop special pentru gaming si pot spune ca este feenomenal, cu toate ca nu se ridica la nivelul unui desktop, dar in acelasi timp nu este nici departe de unul.

  Răspunde

 2. Am incercat sa folosesc un laptop pentru gaming, dar se pare ca nu mi-a fost de mare folos… Cat de buna ar fii fost racire nu reusea sa faca fata nici la jumatate din ce il supuneam eu, asa ca la final m-am intors la desktop unde totul merge mult mai rapid, nu se mai incinge si nu ai nevoie de aceleasi specificatii ca ale laptopului.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *