3 motive pentru care să faci sport zilnic

Pe lângă beneficiul clasic de a modela corpul, practicarea unui sport poate contribui cu unele rezultate care te ajută să fii cea mai bună variantă a ta, indiferent de modul în care tu îți definești succesul. Trebuie să îți faci o rutină din a practica un sport zilnic și modul tău de viață va fi mult mai sănătos și plin de rezultate pozitive.

Gândești mult mai limpede

Atunci când practici un sport sau pur și simplu mergi la sală ori alergi zilnic, mintea ta va fi mult mai limpede și vei fi capabil să lucrezi mai mult, mai focusat, mai productiv. Sportul nu definește doar corpul, ci și mintea. Creierul tău are nevoie de sport la fel de mult cum are nevoie orice grupă de mușchi din corpul tău. Nu doar că te deconectează de la problemele ce-ți dau serios de gândit, ci te va ajuta să găsești soluții mai bune.

Ești mai organizat

Avem nevoie de organizare mai mult decât orice. Timpul nostru este foarte scurt pentru planurile pe care le avem și de cele mai multe ori nu știm cum să gestionăm mai multe lucruri în același timp. Prin sport deprindem anumite calități de lucru în echipă, organizare și conduită de care ne putem folosi în orice domeniu de activitate. Practică cât mai regulat un sport în echipă și rezultatele nu vor întârzia să apară.

Ai mai multă energie

Sună contradictoriu cu ceea ce presupune un sport, dar explicația este foarte simplă. Este adevărat, depui o cantitate generoasă de energie în orice sport, dar practicat regulat, vei beneficia de ceea ce specialiștii din domeniu numesc tonus muscular, adică capacitatea mușchilor de a fi mereu pregătiți de acțiune și conservă o cantitate de energie care ne fac să fim bine dispuși pe tot parcursul zilei.

2 comentarii


  1. Am observation ca daca alert in fiecare dimineata inainte de a pleca la servici, voi avea o zi mai productiva, deoarece prind energie si ma ajuta sa ma trezesc mai repede, ba chiar a devenit o obisnuita si nu ma simt bine daca nu faca acest lucru zilnic.

    Răspunde

  2. De când fac sala pot spune ca am început sa observ aceste schimbări in comportamentul meu de zi cu zi și chiar recomand tuturor sa încerce aceste lucruri.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *